Videospeler inladen...

Hasseltse kerstboom krijgt tweede leven als sprookjesboom

Op de Grote Markt van Hasselt heeft een houtkunstenaar door middel van een kettingzaag de kerstboom omgetoverd tot een sprookjesboom. De boom blijft nog 14 dagen in het centrum van de stad staan, daarna krijgt hij ergens anders in Hasselt een permanente plaats. 

“We wilden onze kerstboom graag een tweede leven geven en hem niet zomaar verhakselen", vertelt schepen Laurence Libert (Open Vld). "Omdat onze boom dit jaar een extra dikke stam heeft, geeft dat een mogelijkheid om hier een kunstenaar op los te laten. De boom blijft nog twee weken op de Grote Markt, voor daarna zoeken we nog een mooi plekje in Hasselt zodat iedereen nog jarenlang van de boom zal kunnen genieten. Volgens de kunstenaar zou hij zeker nog 50 jaar mooi moeten blijven. 

Foto: Radio 2

Dat de boom gesmaakt wordt is wel duidelijk. Vele Hasselaars reageerden enthousiast. “Het is een heel mooie boom geworden. De oorspronkelijke boom moest weg om als kerstboom te dienen, dat was jammer, maar nu blijft er toch iets moois over, dat is fijn." Ook heel wat kinderen reageerden enthousiast. Een enkeling maakte een kritische bedenking. “Ik had toch iets meer figuratiefs willen zien, iets waarmee we Limburg kunnen promoten was misschien wel beter geweest.”

Foto: Radio 2

Meest gelezen