Nicolas Maeterlinck

Klopjacht op gezochte crimineel in Antwerpen, na een uur opnieuw opgepakt

In Antwerpen heeft de politie een grote klopjacht gehouden naar een verdachte. Het ging om een man van 27 die nog een jarenlange celstraf moet uitzitten en vandaag opgepakt was. Hij kon ontsnappen uit het politiecommissariaat aan de Noorderlaan maar een klein uurtje later werd hij alweer opgepakt. 

De Antwerpse politie had de 27-jarige man zondagochtend opgepakt omdat hij nog een celstraf van negen jaar moest uitzitten. De man werd naar het politiekantoor op de Noorderlaan gebracht. "Tijdens het vertrouwelijk overleg met zijn advocaat is hij erin geslaagd om te ontsnappen", zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. "Hoe dat kon gebeuren, wordt nog onderzocht."

De politie zette de grote middelen in om de man te vatten. "De mobiele eenheden, de wijkteams, de arrestatie-eenheden en de fietsteams werden op de been gebracht om de man te zoeken. Eerst in de buurt van het politiekantoor, daarna in een ruimere omgeving", zegt Bruyns. Na een klein uurtje kon de politie de man opnieuw oppakken in de Bostonstraat in de wijk Luchtbal. 

Meest gelezen