Radio 2

Grote politiecontrole: ruim 400 verkeersinbreuken vastgesteld, 63 geseinde personen en 39 keer drugs gevonden

Tijdens een grote politieactie in de provincies Oost- en West-Vlaanderen stelde de federale politie gisteren 409 verkeersinbreuken vast. Er werden 55 processen-verbaal opgesteld. De politie focuste tijdens de actie vooral op dievenbendes en mensensmokkelaars, maar daarvoor kon het geen inbreuken vaststellen. 

Met vaste controleposten en mobiele patrouilles in de provincies  Oost- en West-Vlaanderen controleerde de politie gisteren in totaal 1.648 voertuigen. Bij de aangekondigde controle-actie werden 409 verkeersinbreuken vastgesteld. Ook werden 63 personen aangetroffen die geseind stonden bij de politie. In totaal stelde de politie 55 gerechtelijke processen-verbaal op. "Dat zijn aantallen die binnen onze verwachtingen lagen", zegt An Berger van de federale politie.

Bij 39 voertuigen werd drugs in beslag genomen, klinkt het bij de politie. Ook deden de agenten 17 inbeslagnames van verboden wapens, valse nummerplaten en cash geld. Verder legde de politie in totaal 834 ademtesten op. Daarbij bliezen 29 mensen positief.

Geen bendes of transmigranten

De focus van de politieactie lag op het opsporen van rondtrekkende dievenbendes en mensensmokkelaars. "Daarover konden we geen vaststellingen doen. Maar dat we geen inbrekersbende konden strikken, is geen verrassing. Dat heeft veel te maken met corona. Mogelijk hebben veel van die bendes sinds kort hun actieterrein verlegd naar het internet."

"Het betekent natuurlijk ook niet omdat we nu geen dievenbendes hebben aangetroffen, dat er daarom geen meer rondrijden", gaat Berger verder. "Dit was een aangekondigde actie en het kan perfect zijn dat als we morgen opnieuw controles zouden doen, dat we dan wél enkele bendes aantreffen. In de toekomst plannen we alleszins nog acties."

Meest gelezen