Chauffeur die 11-jarige jongen doodreed aan Tereos in Aalst krijgt celstraf, boete en rijverbod deels met uitstel

De vrachtwagenchauffeur die in december 2019 een jongen van 11 aanreed, draagt daar de verantwoordelijkheid voor,  zo luidde het verdict in de politierechtbank van Aalst. Volgens de rechter was de chauffeur uitzonderlijk onoplettend en had hij de dood van de jongen kunnen vermijden. Hij heeft 6 maanden cel gekregen met uitstel. Hij kreeg ook een boete van 4.000 euro deels met uitstel en een rijverbod van 9 maanden, ook deels met uitstel. 

De chauffeur die het ongeval veroorzaakte was wel degelijk verantwoordelijk, zo zei de politierechter. "De man kende de omgeving van de fabriek, en had beter moeten opletten. Hij had het gezin moeten zien. Hij had ook zijn richtingaanwijzer niet aangezet."

Hier zijn geen winnaars, alleen maar verliezers
Poliltierechter Aalst

De straf voor de chauffeur zou je mild kunnen noemen, maar volgens de politierechter toonde de vrachtwagenchauffeur "reëel schuldinzicht, en was hij na het ongeval heel erg aangegrepen. En daar houden we rekening mee bij de straf, maar het zijn natuurlijk ook feiten die we niet onbestraft kunnen laten."

Het was een drama voor alle betrokkenen, daarover was ook de politierechter het eens ("Het journaal" 17/01/2021):

Videospeler inladen...

Aalst probeerde intussen de verkeersveiligheid te verbeteren

De jongen was op weg naar school met zijn mama en andere kinderen toen het ongeval gebeurde. Hij was op slag dood, nadat de vrachtwagen hem had aangereden. Zijn moeder heeft het zien gebeuren. De dood van de jongen beroerde de hele stad, veel mensen waren boos. De Tereosfabriek staat in het centrum van de stad, waar elke dag een paar duizend kinderen en jongeren naar school gaan. 

Er gingen stemmen op om aanpassingen te doen. De omheining van de fabriek werd vernieuwd. Er kwam maar 1 in de plaats van meerdere toegangspoorten aan Tereos. En vrachtwagens vanaf 7,5 ton mogen het centrum van Aalst niet meer in rond de start en het einde van de schooldag. Intussen heeft de stad vorige zomer ook een circulatieplan ingevoerd, dat de veiligheid voor fietsers en voetgangers zou moeten verhogen.

kasto80

Meest gelezen