Dronken man rijdt meermaals in op groepje jongeren in Vilvoorde

Een man uit Vilvoorde die in dronken toestand meermaals heeft proberen in te rijden op een groepje jongeren is veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel onder voorwaarden. Volgens het openbaar ministerie ging het om een poging tot doodslag, maar de rechtbank oordeelde vandaag dat hij niet de intentie had om iemand te doden.

Op 23 februari vorig jaar was de man na een avondje stappen gestopt aan het parkeerterrein van het Quick-filiaal in Vilvoorde. Hij kwam er in aanraking met een groepje jongeren, waar hij het mee aan de stok kreeg. Toen de jongeren met stenen naar zijn bestelwagen gooiden, reed hij meermaals in op de jongeren. 

Op beelden van bewakingscamera’s is te zien hoe een van de jongeren opzij moest springen om niet te worden aangereden. Tijdens het incident vernielde de bestuurder ook de toegangspoort van een nabijgelegen warenhuis. De man werd door een getuige uit zijn wagen gesleurd, waarna hij door de politie kon worden opgepakt. De man bleek dronken te zijn.

Voertuig als wapen gebruikt

De Vilvoordenaar moest zich voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor poging tot doodslag. De verdediging vroeg de vrijspraak op het proces. Volgens de advocaat van de man had hij enkel willen wegrijden van de jongeren, maar mislukte dat door zijn dronken toestand en omdat hij in paniek was. 

De rechtbank volgde die versie van de feiten niet, maar stelde ook dat het niet ging om een poging tot doodslag, omdat de beklaagde niet de intentie zou hebben gehad iemand te doden. De man werd wel veroordeeld voor bedreigingen en voor het gebruik van zijn voertuig als wapen. Hij kreeg een celstraf van 18 maanden met uitstel onder voorwaarden opgelegd. 

Meest gelezen