Mysterieuze verdwijning in Vilvoorde: politie staat voor compleet raadsel 

Een fiets en enkele persoonlijke spullen, die op 1 januari van dit jaar werden achtergelaten op het staketsel langs het kanaal in Vilvoorde, baren de lokale politie zorgen. Er is geen enkel aanknopingspunt in het onderzoek naar de mysterieuze verdwijning van de eigenaar. 

Het blijft vooralsnog een mysterie wie op zaterdagnamiddag 1 januari zijn fiets en andere persoonlijke spullen heeft achtergelaten op het staketsel nabij de brasserie Canal in Vilvoorde. “Alle sporen lopen dood”, klinkt het bij de lokale politie.

De eigenaar, vermoedelijk een man, liet die dag een azuurblauwe koersfiets van het merk Muddyfox Race 3000 achter, samen met een zwarte helm van het merk BTWIN, een fietsbril met oranje glazen en een pakje sigaretten van het merk Marlboro Gold.

(lees verder onder de foto) 

De achtergelaten fiets lag samen met een helm, een fietsbril en een pakje sigaretten op het staketsel

Onderzoek zit muurvast

De lokale politie hield meteen een buurtonderzoek, waarbij zelfs van deur tot deur werd gegaan op zoek naar iemand die meer zou kunnen weten. Op 3 januari werd door de Federale Politie op vraag van het parket Halle-Vilvoorde een opsporingsbericht verspreid. Maar het buurtonderzoek leverde niks op en op het opsporingsbericht kwam geen enkele reactie. Intussen zijn we al ruim twee weken verder. 

"We staan nog steeds voor een raadsel", zegt woordvoerster Catherine Bodet van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen). “We weten niet van wie de fiets is en we hebben ook geen aangifte van een vermiste persoon.  Eigenlijk ontbreekt er een ‘slachtoffer’ en dan heb je niks om op te werken..."

Een zoekactie in het kanaal gebeurt voorlopig niet, omdat er geen aanwijzingen zijn. Het onderzoek blijft wel nog open. Ook de Cel Vermiste Personen is op de hoogte. Als zij op een gegeven moment iemand aantreffen die aan een aantal criteria voldoet, kunnen ze dat mogelijk aan deze zaak linken. Wie alsnog informatie heeft over deze verdwijning, kan contact opnemen via het gratis nummer 0800/30 300 of contact opnemen met de speurders via het mailadres opsporingen@politie.be.eu. 

Meest gelezen