Opnieuw klassen gesloten door corona in Vlaams-Brabant

De coronacrisis in de scholen blijft voor problemen zorgen. Want verschillende klassen in zowel het lager als het secundair onderwijs in Vlaams-Brabant hebben hun deuren gesloten of zijn overgeschakeld op afstandsonderwijs.

In basisschool De Ark in Kessel-Lo bij Leuven zijn zes klassen dicht. Ze schakelen er over op afstandsonderwijs. In 14 andere klassen zijn er ook besmettingen vastgesteld, maar die blijven voorlopig nog wel les krijgen. Maar niet alleen in het lager onderwijs neemt het aantal besmettingen toe. Dat is ook het geval in secundaire scholen. Onder meer in het Atheneum van Koekelberg is één op zes leerlingen en ook leerkrachten afwezig. 

"Daarom volgen de leerlingen in de tweede en derde graad vanaf vandaag deeltijds afstandsonderwijs", zegt directeur Pieter Buggenhout. "Dat betekent dat de leerlingen vanaf vandaag zowel maandag, woensdag en vrijdag niet op school zijn, maar de lessen van thuis volgen. We nemen deze maatregel omdat veel leerkrachten ook kleine kindjes hebben die nog niet gevaccineerd zijn en die zo wel afstandslessen kunnen geven, ook aan leerlingen die thuis in quarantaine of isolatie zitten. De leerlingen van de eerste graad komen deze week wel nog naar de school en schakelen pas volgende week over op afstandsonderwijs", zegt de directeur nog.

Tijdelijke maatregel

De directeur van het Atheneum in Koekelberg beklemtoont wel dat dit een tijdelijke maatregel is. "Afstandsonderwijs is niet onze eerste keuze, want wanneer het enigszins mogelijk is, willen we terug overschakelen op 100 procent contactonderwijs. Want we hebben de afgelopen twee jaar wel gezien dat dat wel problemen geeft bij leerlingen qua leerstofverwerking. Ik hoop dat over een drietal weken, begin februari, de leerlingen terug op school les kunnen volgen", besluit directeur Piet Buggenhout van het Atheneum in Koekelberg.

Meest gelezen