Beveiligingsbedrijf uit Oudsbergen pakt nu ook het COVID-19-virus aan

Het bedrijf Bandit, dat mistgeneratoren maakt als inbraakbeveiliging, gaat die technologie nu gebruiken om ruimtes te desinfecteren. Het bedrijf krijgt 373.500 euro steun van de Vlaamse regering om de nodige aanpassingen te doen.

Het bedrijf Bandit bestaat al sinds 1992 en is gespecialiseerd in inbraakbeveiliging. Het maakt generatoren die een dikke mist produceren als er een inbraakalarm afgaat. Dat moet inbrekers afschrikken en bemoeilijkt ook hun inbraakpoging.

Het bedrijf gaat die generatoren nu ombouwen zodat ze ook ingezet kunnen worden om ruimtes te desinfecteren. Volgens Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits (CD&V) is dat "een voorbeeld van hoe ondernemend Vlaanderen zich veerkrachtig en creatief toont tijdens de crisis". Vlaanderen zal daarom één derde van de investeringskosten voor zijn rekening nemen, goed voor 373.500 euro steun.

Datwyler uit Alken

Ook het Alkense bedrijf Datwyler krijgt financiële steun van de Vlaamse overheid in het kader van de coronacrisis. Het bedrijf gaat "Rigid Needle Shields" produceren. Dat zijn verpakkingsonderdelen die ervoor moeten zorgen dat zowel de naalden van de vaccinspuiten als het medisch personeel beter beschermd worden. Het bedrijf kan op 1 miljoen euro investeringssteun rekenen.

Meest gelezen