Radio 2

Problemen met kusttram door aanvriezende mist

Er zijn al de hele ochtend problemen met de kusttram. Die kon op een paar plaatsen niet rijden door de aanvriezende mist. Er werden vervangbussen ingelegd. Maar de grootste problemen raken stilaan opgelost. 

Door de aanvriezende mist op de bovenleiding deze ochtend, zaten bepaalde stukken van het kusttramnetwerk zonder stroom en kon de kusttram dus niet rijden. "De stukken tussen De Panne en Nieuwpoort Zonnebloem en tussen Blankenberge en De Haan Zwarte Kiezel zitten zonder stroom. Op die plaatsen hebben we vervangbussen ingezet", zegt Inge Pieters van De Lijn. "Op de andere stukken van het traject kan de kusttram wel rijden, maar is er wel vertraging mogelijk."

 De meeste problemen zijn ondertussen opgelost. Alleen tussen De Haan en Knokke-Heist rijden er nog geen trams, maar wel pendelbussen. 

Radio 2

Meest gelezen