Radio 2

Vzw Golf van Licht en Wevelgem delen 1.000 fietslichtjes uit

Vanmorgen deelden vrijwilligers van vzw Golf van Licht fietslichtjes uit aan het Sint-Pauluscollege in Wevelgem. De gemeente Wevelgem kocht 1.000 lichtsetjes aan. Bedoeling is om de setjes uit te delen aan fietsers die zonder licht arriveren aan de schoolpoort. “We geven ze een pamfletje mee om hen te stimuleren om hetzelfde te doen bij andere fietsers”, zegt de initiatiefnemer Pieterjan Nuitten. 

De vzw Golf van Licht wil op deze manier een kettingreactie starten in Vlaanderen en het onderdompelen in een golf van licht. “Ondertussen zijn we al actief in een 50-tal gemeenten en hebben al meer dan 30.000 lichtsetjes verdeeld”, zegt Nuitten. “Wevelgem is niet de eerste gemeente die op de kar springt, maar het bestuur zorgde wel voor een mooie injectie door de aankoop van de lichtjes.” 

Radio 2

Goede fietsverlichting blijft belangrijk

Schepen van Mobiliteit Lobke Maes (CD&V) wil na het Sint-Pauluscollege ook post vatten aan andere scholen in de gemeente. “Een goede fietsverlichting blijft belangrijk in het verkeer, zeker om de zwakkere weggebruiker te beschermen. We zien dat er nog te veel jongeren zonder licht naar en van school rijden tijdens de donkere uurtjes. De actie van de vzw Golf van Licht maakt hier wel degelijk een verschil. Het is dus evident dat we die actie mee steunen.”

Initiatief verspreidt zich als een lopend vuurtje

Twee jaar geleden overleed een vriend van initiatiefnemer Pieterjan Nuitten bij een verkeersongeval in Breendonk. “Eigenlijk doen we dit ter nagedachtenis van mijn vriend Andrik Fol die toen het leven liet. We zijn gestart met de aankoop van 300 lichtjes, maar het doet deugd om te zien dat het initiatief zich als een lopend vuurtje verspreidt. Het kan de verkeersveiligheid maar ten goede komen.” 

Radio 2

Meest gelezen