Radio 2

Grote hinder tijdens ochtendspits op knooppunt Antwerpen-Zuid door brandende vrachtwagen

Op de aansluiting van de Antwerpse ring naar de A12 richting Brussel is vanmorgen vroeg een vrachtwagen in brand gevlogen. De weg zal vermoedelijk nog tot 13 uur afgesloten blijven. Ook in de andere richting was er hinder.

De brandweer werd opgeroepen om iets voor 4.30 uur. Het heeft twee uur geduurd om de brand uit te krijgen. "De vrachtwagen staat net voorbij de afrit Wilrijk", zegt Marie De Clercq van brandweerzone Antwerpen. "De brand was moeilijk te blussen omdat op die plaats weinig water voorradig is. Daarom gingen er twee tankwagens van onze zone ter plaatse en werden er ook nog twee opgeroepen van post Boom van de brandweerzone Rivierenland."

Bekijk de bluswerkzaamheden op Antwerpen-Zuid:

Videospeler inladen...

Nadat de brand geblust was, moest er nog een tijd nageblust worden. De vrachtwagen moest ook leeggemaakt worden en getakeld worden. "Daarna zal het ook nog een hele klus zijn om het wegdek te reinigen", zegt De Clerq. Daardoor zal de weg richting Brussel vermoedelijk nog tot 13 uur afgesloten zijn. 

Radio 2

Meest gelezen