Radio 2

Nu ook elektrische deelfietsen in het straatbeeld van Kortrijk: "Perfect voor langere afstanden"

Tegenwoordig worden er ook elektrische deelfietsen aangeboden in Kortrijk. Deelfietsen zijn al langer aanwezig in het stadsbeeld, maar blijkbaar is er toch nog een gat in de markt volgens SMOVE.CITY: "De elektrische fietsen zijn namelijk perfect voor de langere afstanden. Na een kleine maand hebben we al 200 gebruikers en abonnees", zegt Constantin Vermoere, de CEO van SMOVE.CITY. 

Kortrijk is de enige stad in België waar de elektrische deelfietsen van SMOVE.CITY aangeboden worden. De fietsen worden gemaakt in Frankrijk en de batterijen hebben een actieradius van ongeveer 65 kilometer. "Nieuw is dat de batterij onder het zadel geplaatst is, zodat we enkel de batterij moeten vervangen en niet de hele fiets opgeladen moet worden om hem op te laden", vertelt CEO Vermoere. 

Dat leverde het voorbije weekend nog een leuke anekdote op. "Toen ik de zadels demonteerde van de fietsen op de Grote Markt om de batterijen te vervangen,  heeft iemand de politie verwittigd. Ik geef toe dat het verdacht overkomt als je ’s nachts aan fietsen staat te morrelen, maar de politie was vriendelijk en de zaak snel uitgeklaard. Voordeel is dat ze me nu kennen. En ik heb er een paar nieuwe klanten bij want ik heb de twee politiemensen 20 minuten gratis fietstijd gegeven", lacht Vermoere. 

's Nachts aan het zadel morrelen van deelfietsen, het ziet er misschien verdacht uit

Constantin Vermoere, CEO van Smove City

De jonge ondernemer uit Bissegem is ook actief in het Tsjechische Trebic. "Er is veel vraag uit dat land, ze maken een inhaalbeweging wat deelmobiliteit betreft", zegt Vermoere. "En dat leverde dus het pilootproject op in die Oost-Europese stad. Hopelijk volgen er nog verschillende steden of gemeenten die inschrijven op onze vorm van deelmobiliteit." Meer info over de elektrische deelfietsen in Kortrijk kan je vinden op de website van SMOVE.CITY.

Meest gelezen