Videospeler inladen...

Franse acteur Gaspard Ulliel (37), bekend van "Hannibal rising", overleden na botsing op skipiste

De Franse acteur Gaspard Ulliel is in een ziekenhuis in Grenoble overleden. Hij was daar gisteren zwaargewond binnengebracht nadat hij op een skipiste in botsing was gekomen met een andere skiër. De acteur was onder meer bekend van films als "Un long dimanche de fiançailles" en "Juste la fin du monde". Hij zal binnenkort te zien zijn in de serie Marvel Moon Knight op Disney+.

De Franse acteur Gaspard Ulliel is overleden in het universitair ziekenhuis van Grenoble. Hij was 37. Ulliel kwam dinsdagnamiddag even voor 16 uur op een skipiste in La Rosière in de Savoie in botsing met een andere skiër, op een kruising tussen twee blauwe pistes. Hij werd met zware verwondingen per helikopter overgebracht naar Grenoble. Daar is hij vandaag aan zijn verwondingen bezweken.

Het parket van Albertville heeft aangekondigd dat er een onderzoek komt naar de precieze omstandigheden van het ongeval.

AFP or licensors

Gaspard Ulliel was pas 19 toen hij in 2003 bij het brede publiek bekend werd door zijn rol in de film "Les Egarés" van regisseur André Téchiné, aan de zijde van Emmanuelle Béart. Zijn vertolking van een soldaat in de Eerste Wereldoorlog in de film "Un long dimanche de fiançailles" van Jean-Pierre Jeunet (2004) leverde hem meteen een César als grootste mannelijke belofte op (de Césars zijn de Franse tegenhangers van de Oscars).

Hij speelde in 2007 de hoofdrol in "Hannibal rising", een prequel op de reeks rond seriemoordenaar en kannibaal Hannibal Lecter (gespeeld door Anthony Hopkins in de voorgaande films).

In 2014 vertolkte hij de rol van de beroemde Franse couturier Yves Saint Laurent in de biografische film "Saint Laurent" van Bertrand Bonello. In 2017 kreeg hij de César voor beste mannelijke acteur voor zijn rol in "Juste la fin du monde", een film van Xavier Dolan.

Binnenkort is hij te zien in de serie Marvel Moon Knight op de streamingdienst Disney+. De opnames daarvan waren onlangs voltooid.

Videospeler inladen...

Meest gelezen