Vlaams mode-icoon en voormalig topmodel Ghislaine Nuytten (67) is overleden

Voormalig topmodel en presentatrice Ghislaine Nuytten is overleden. Ze werd 67 jaar. Nuytten was het eerste Vlaamse internationale topmodel. Zij werkte onder andere voor ontwerpers als Giorgio Armani, Jean-Paul Gaultier en Gianni Versace. Ze was ook een van de vaste modellen bij het modeblad Flair en presenteerde modeprogramma's zoals "Blikvanger" en "Look" op de openbare omroep. Nuytten overleed gisterenavond aan een hartstilstand, laat haar echtgenoot weten. 

Ghislaine Nuyttens modellencarrière begon in de jaren 70. Ze werkte samen met bekende ontwerpers zoals Giorgio Armani, Jean-Paul Gaultier en Gianni Versace. 

Twaalf jaar lang, van 1985 tot 1997 presenteerde ze voor de toenmalige BRT de modeprogramma's "Blikvanger" en "Look". Bij Radio Donna had ze in het programma "Vrouwentongen" een lifestylerubriek. Meer recent zat ze enkele seizoenen in de jury van "Topmodel" en "Benelux' next top model" op VTM, een programma waarin op zoek werd gegaan naar nieuw talent.

Bekijk hier een interview met Ghislaine Nuytten uit 1986:

Videospeler inladen...

Nuytten was ook het gezicht van de campagne "Dit is Belgisch", vooral geconcentreerd op het eerste werk van de zogenaamde Zes van Antwerpen: Walter Van Beirendonck, Dries van Noten, Dirk Bikkembergs, Ann Demeulemeester, Marina Yee en Dirk Van Saene. Met die laatste had ze een speciale band. Van Saene maakte lange tijd al zijn creaties op haar lijf. Ze was ook lang het gezicht van het weekblad Flair. 

Bekijk hier een fragment uit "Blikvanger" (1990):

Videospeler inladen...

Ghislaine Nuytten was gehuwd met schrijver en Humo-redacteur Wilfried Hendrickx. "Iedereen die haar gekend heeft, loofde niet alleen haar schoonheid en talent, maar ook haar vriendelijkheid en haar zachtaardig karakter", laat hij weten. 

Bekijk hier een reportage van "De rode loper" (2003) met Ghislaine Nuytten op een defilé van Damart:

Videospeler inladen...

Volgens modejournaliste Veerle Windels was Nuytten erg belangrijk voor de Belgische mode. "Ze was veel meer dan een model. Ze was zeer voornaam en elegant, maar ook zeer intelligent. Ze heeft de hoogdagen meegemaakt, toen er op televisie nog veel aandacht was voor mode." 

"Ghislaine vond mode onderdeel van cultuur. Ze wilde ook het ambacht tonen, het metier van de mode. Daar heeft ze een verschil gemaakt", vertelt Veerle Windels in "Laat":

Videospeler inladen...
Ghislaine Nuytten met mode-ontwerper Giorgio Armani.

Meest gelezen