Google Streetview

Personeel woonzorgcentrum Belsele verkozen tot zorgteam van het jaar: "We hebben elkaar echt nodig"

Het woonzorgcentrum Orelia Ten Berge in de Sint-Niklase deelgemeente Belsele is het zorgteam van het jaar geworden. De verkiezing gaat uit van "Nurse of the Year", de organisatie die elk jaar de verpleegkundige, zorgkundige en het zorgteam van het jaar verkiest. In die laatste categorie werd Orelia Ten Berge dus de winnaar. "We hadden ons best gedaan, maar hadden het toch eigenlijk niet verwacht," reageert een gelukkige directrice Elke Vandendriessche. 

Volgens de jury is het zorgteam Orelia Ten Berge een hecht team met aandacht voor alle functies: van verpleegkundige, zorgkundige over het poetsteam tot de kinesisten. "Eén voor één kwamen ze spontaan en tof over," oordeelde de jury. "Ze hadden trouwens alle bewoners betrokken bij de verkiezing en zijn samen gaan flyeren om stemmen te winnen. Het hele team was betrokken bij dit project en dat gaf voor ons de doorslag. Bovendien wordt ouderenzorg vaak onderschat en met deze prijs zetten we hen nog eens in de bloemetjes.” 

We hebben opgebokst tegen onze grote broers van de ziekenhuizen

Elke Vandendriessche, directrice WZC Orelia Ten Berge

Het woonzorgcentrum is heel blij met de erkenning. Het team werd letterlijk verrast toen iemand hen kwam overvallen met het nieuws, met camera's bij. "Maar niet alleen daardoor waren we verrast, ook door het feit dat we een klein team zijn en dat we het tegen onze grote broers van de ziekenhuizen moesten opnemen. Ja, we waren toch wel verrast," geeft directrice Elke Vandendriessche toe.

Google Streetview

"We are golden"

Het team van het WZC Orelia Ten Berge stond er niet alleen voor om deel te nemen. "Nee, we hebben niet alles alleen gedaan. De bewoners hebben mee geflyerd. We hebben samen spandoeken geschilderd. Dus we hebben onze bewoners betrokken, en daar doen we het toch voor."

Tijdens corona kreeg het rusthuis de slogan "You are golden". Maar, zegt Vandendriessche "Met wat we de laatste jaren allemaal meegemaakt hebben, weten we dat we mekaar echt nodig hebben en  daarom hebben we er "We are golden" van gemaakt. 

Zorgverlener en verpleegkundige

In de categorie 'zorgverlener van het jaar' werd Sabine Van Impe van het Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis in Aalst de uitverkorene. Sabine werkt al 11 jaar als zorgkundige op de afdeling cardiologie, waar de hartpatIënten liggen. Volgens de jury doet Sabine haar job met veel passie en is ze een voorbeeld voor alle collega's in de sector. En vanmiddag is ook de "verpleegkundige van het jaar" bekendgemaakt. 'Verpleegkundige van het jaar' werd Mieke Van De Pontseele van het Sint-Elisabeth-Ziekenhuis in Zottegem. 

kasto80

Meest gelezen