Belga Image

Buren starten crowdfunding om kosten uitvaart Dean te betalen: "Nooit gedacht dat er zoveel solidariteit was"

De buren van Elke Verberckmoes, de mama van Dean, hebben een crowdfundingsactie opgestart om geld in te zamelen voor de begrafenis van Dean. Zo hopen ze dat het jongetje een waardig afscheid kan krijgen. De initiatiefneemsters hadden gehoopt 5.000 euro in te zamelen, maar dat bedrag is al ver overschreden. "Ik had nooit gedacht dat er zoveel solidariteit leeft in de gemeenschap", reageert buurvrouw Nancy Callens.  

Nancy Callens, de buurvrouw van de kleine Dean, is nog altijd onder de indruk van de vreselijke gebeurtenissen van de afgelopen dagen. Om de mama van Dean te steunen startte ze samen met Manuella, een andere buur, een crowdfunding op. Met zo'n intiatief vraag je mensen online geld in te zamelen voor een bepaald doel. En dat doel is heel duidelijk: "We willen Dean een waardige begrafenis geven. En je weet dat dat wat kost," zegt Nancy. Volgens haar heeft de mama het financieel niet breed. "We doen het om haar te ontlasten. Dat is echt het minste wat we kunnen doen," zegt ze bij Radio 2 Oost-Vlaanderen:

Extra zorgen

Mama Elke Verberckmoes is alvast dankbaar voor het initiatief, weet Nancy. "Kun je je voorstellen dat de zorgen dat je je kind geen deftig afscheid kunt geven, erbij komen? Dat moet verschrikkelijk zijn."

Wanneer de begrafenis is, weten we uiteraard nog niet. Maar dat het een waardig afscheid in Verrebroek wordt, staat vast

Nancy Callens, initiatiefneemster crowdfunding Dean

De crowdfunding staat nog niet lang online, maar er is al veel meer geld opgehaald dan het vooropgestelde bedrag. "Amai, dat hadden we nu echt niet verwacht," reageert Nancy vol ongeloof. "We hadden een streefdoel voorop gezet van 5.000 euro, met het gedacht 'al wat meer is, is dik in orde'. Maar dat er zoveel solidariteit is, is buiten alle verwachtingen." Dat het een mooie, waardige begrafenis wordt, is nu al duidelijk. "We weten nog niet wanneer we afscheid kunnen nemen van Dean, maar dat het een mooie begrafenis wordt, dat weten we zeker," besluit Nancy. "En dat die sowieso in Verrebroek zal plaatsvinden."

Wie de crowdfunding wil steunen, kan nog 9 dagen terecht op doneeractie.nl.

Meest gelezen