Eerste vaccinatiedag voor kinderen in Hasselt: virusvechters, diploma’s en grabbeldozen

Het vaccinatiecentrum van Hasselt heeft vandaag voor het eerst 400 kinderen verwelkomd. “Dit was de eerste echte prikdag, vorige week organiseerden we al een proefdag met 20 kindjes”, zegt centrumverantwoordelijke Olivier Hoogmartens.

In het Hasseltse vaccinatiecentrum worden kinderen aangemoedigd door virusvechters en krijgen jongens en meisjes een diploma na het spuitje. “Er is ook een grabbeldoos, waar kinderen een presentje uit mogen halen omdat ze vandaag de eerste stap gezet hebben”, legt Olivier Hoogmartens. “Er volgt natuurlijk nog een tweede prik, waarvoor ouders via doclr een afspraak kunnen boeken. In het totaal hebben we 10.048 kinderen mogen uitnodigen.”

“Het spuitje was een makkie”, zegt de 11-jarige Tibo. Het voelde gewoon zoals eens knijpje met je vingers. Ik ben blij dat ik geprikt ben, omdat ik nu beter beschermd ben tegen het coronavirus. De centrumclown heeft ballon voor mij geknutseld: een hondje.”

Meest gelezen