Foto ter illustratie

Halve ton cocaïne onderschept in Gentse haven: "Verstopt in vaten fruitsap"

In de Gentse haven is een halve ton cocaïne onderschept bij een boot die uit Brazlië kwam. De drugs, die via Antwerpen tot in de haven van Gent kwamen, zaten verstopt in vaten fruitsap. Er zijn 6 mensen aangehouden in de zaak. 

De drugsvangst gebeurde afgelopen zaterdag bij een controle van een schip uit Brazilië in Zuid-Amerika. "We hebben daar een aantal vaten fruitsap op aangetroffen," doet Patrick Willockx van de Federale Gerechtelijke Politie het relaas. "Die vaten zaten niet gevuld met fruitsap, maar met pakketten cocaïne." In totaal ging het om 500 kilogram cocaïne, goed voor een straatwaarde van 3,2 miljoen euro.  

8 verdachten opgepakt

Na de vangst gebeurden meerdere huiszoekingen, waarbij ook verschillende verdachten werden opgepakt. Patrick Willockx: "In totaal zijn 8 mensen opgepakt. Zes van hen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en zijn uiteindelijk ook aangehouden. Het gaat om 3 mensen die werkten in de haven en 3 vermoedelijke leden van de organisatie."

Het is niet de eerste keer dit jaar dat de politie een grote drugsvangst deed in de Gentse haven. Vorige maand werd nog 150 kilogram onderschept.

kasto80

Meest gelezen