Videospeler inladen...

Heeft de redactie de moeder van Dean Verberckmoes "opgewacht"? En hoe ga je eigenlijk om met nabestaanden?

Het tragische overlijden van de jonge Dean Verberckmoes riep bij sommige kijkers ook vragen op.  Was er niet te veel aandacht in de berichtgeving? En was het wel geoorloofd om de moeder van de jongen op te wachten aan het politiebureau om haar toch maar te kunnen interviewen? 

ombudsman
Tim Pauwels

Beste nieuwombudsman,

Wat me erg stoorde bij de berichtgeving was dat iemand blijkbaar de opdracht had gegeven om de duidelijk kwetsbare moeder op te wachten op de enige plaats waar ze (quasi) zeker zou langskomen, nl. het politiebureau.

Het siert mensen dat ze bezorgd zijn om een correcte behandeling van slachtoffers en nabestaanden. Maar de zaak zit toch enigszins anders in elkaar. Klik voor mijn antwoord op de korte, ondertitelde video.

Videospeler inladen...

Meest gelezen