Indonesische student wordt plotsklaps miljonair door zijn selfies als NFT's te verkopen

Ghozali Ghozalu, een 22-jarige Indonesisiche student, werd plots miljonair dankzij zijn selfies. Hij nam ongeveer vijf jaar lang elke dag een foto van zichzelf die hij later omvormde tot NFT's, een soort cryptotoken. De foto's sloegen tot zijn eigen verbazing aan en verkochten al snel voor meer dan 10.000 dollar per stuk.  

De Indonesische Ghozali Ghozalu nam van zijn 18 tot zijn 22 jaar elke dag een foto van zichzelf. Op 10 januari besloot hij zijn foto's te uploaden als NFT's of non-fungible tokens. Dat zijn tokens die iets unieks vertegenwoordigen, bijvoorbeeld een waardevol kunstwerk, en daarom niet vervangbaar zijn. NFT's zijn dus geen cryptomunten, maar eerder digitale verzamelobjecten die wel met cryptomunten gekocht kunnen worden.

Tot zijn eigen verbazing werden de foto's van Ghozali Ghozalu razend populair en verkochten ze al snel voor meer dan 10.000 dollar per stuk. "Ik snap niet waarom jullie foto's van mij willen kopen, maar dank jullie wel!", klinkt het op Ghozalu's Twitteraccount. Op slechts één dag werden al meer dan 230 van zijn foto's verkocht. Ondertussen is de volledige collectie, die hij trouwens "Ghozali Everyday" heeft genoemd, meer dan 1,2 miljoen dollar waard. Eerder deze maand maakte Ghozalu ook een videocompilatie van zijn foto's: 

Meest gelezen