Sneeuw op komst in de Ardennen, in Vlaanderen hoogstens regenbuien, korrelhagel of smeltende sneeuw

Op de hoogste plekken in de Ardennen wordt er vandaag wat sneeuw verwacht. In Vlaanderen moeten we het stellen met "wolken en regenbuien en af toe ook zonneschijn", zegt weerman Frank Deboosere.

Vandaag wisselen droge perioden met zon af met enkele regenbuien. "Een beetje kleur in het weer", zo noemt weerman Frank Deboosere het. Volgens het KMI kan er ook smeltende sneeuw of korrelhagel vallen. 

"Zeker in de Ardennen kunnen de buien een winters karakter krijgen", zegt Deboosere. "Boven de 400 meter zijn dat sneeuwbuien."

De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Venen, 4 graden in het centrum en 6 graden aan zee, bij een goed voelbare wind uit noord tot noordwest.

Droger en grijzer

Volgende nacht gaan de minima naar -1 graad, dus is er kans op ijsplekken. Morgen wordt het nog licht wisselvallig, met dus kans op enkele buien. In het westen blijft het overwegend droog. De maxima wijzigen nauwelijks en situeren zich tussen -1 graad in de Hoge Venen en 6 graden in het noordwesten.

Het weekend wordt droger, maar ook grijzer, met zaterdag maxima tot 6 graden. Zondag kans op lokaal wat lichte motregen bij maxima tot 6 graden.

Meest gelezen