Radio 2

Opnieuw standbeeld met rode verf beklad: na Jacques de Dixmude, nu koning Boudewijn in Oostende

Opnieuw is een standbeeld in onze provincie beklad met rode verf. Deze keer moest het standbeeld van onze vroegere koning Boudewijn in Oostende eraan geloven. Een medewerker van de cultuurdienst zag vanmorgen dat het beeld op de Zeedijk besmeurd was.

Eergisteren werd ook in Diksmuide een standbeeld overgoten met rode verf. Het was het beeld van generaal Baron Jacques de Dixmude op de Grote Markt. Dat vandalisme is opgeëist door een groepering die zich "De Stoete Diksmullenoare" noemt. Een anonieme groepering die tegen de generaal is omwille van zijn rol tijdens de kolonisering van Congo onder koning Leopold II.  

Vanmorgen zag een medewerker van de cultuurdienst in Oostende dat het beeld van voormalig koning Boudewijn op de Zeedijk was besmeurd. Rond zijn nek hing ook een plastieken zak vast met een touw. De politie zoekt naar de daders. Ondertussen proberen de stadsdiensten de rode verf te verwijderen.  

Meest gelezen