Vermoedelijke verkrachting in Overpoort geseponeerd: “Gebrek aan bewijzen”

Een vermoedelijke verkrachting die in november zou plaats gevonden hebben in een café in de Overpoortstraat krijgt geen gerechtelijk vervolg. "De klacht wordt geseponeerd bij gebrek aan bewijs", laat het parket weten.

Begin november werd een 18-jarig meisje aangetroffen op de trappen van een supermarkt in de Overpoortstraat in Gent. Ze was in shock en verklaarde dat ze zou verkracht geweest zijn in de toiletten van een café. Ze diende een klacht in bij de politie, die het samen met het parket erg serieus nam en een onderzoek startte.

Mogelijke verdachte snel gevonden

Het onderzoek draaide echter op een sisser uit. "Er kon snel een mogelijke verdachte worden geïdentificeerd", legt het parket uit. "Zowel de verdachte als slachtoffer werden uitgebreid verhoord en camerabeelden werden grondig geanalyseerd. Op basis van het resultaat van het onderzoek heeft het parket geoordeeld om de klacht te seponeren bij gebrek aan bewijs."

Eind vorig jaar kreeg de politie verschillende meldingen binnen van zedenfeiten in het Gentse. Dat leidde tot enkele protestmarsen, zowel in Gent als in Brussel.

kasto80

Meest gelezen