Nicolas Maeterlinck

Politie krijgt twintig tips na oproep naar camerabeelden over route van Dave De Kock, vriendin blijft in de cel 

Het rechercheteam van politie heeft al twintig tips ontvangen na de oproep naar camerabeelden over de ontvoering en de dood van het 4-jarige jongetje Dean. Dat laat de Nederlandse politie weten. Die wil een zo volledig mogelijk beeld krijgen van het parcours dat ontvoerder Dave De Kock met zijn wagen heeft afgelegd. 

De twintig tips komen bovenop de ruim honderd meldingen die de politie al kreeg sinds het onderzoek startte. "Bij de recente tips zitten meldingen met camerabeelden, maar ook suggesties waar mogelijk camerabeelden beschikbaar zijn", aldus de Nederlandse politie. Ook kreeg ze meldingen van voorbijgangers die op de Oosterscheldekering waren geweest. 

"De politie merkt een grote mate van betrokkenheid bij de gebeurtenissen van dit heftige geweldsmisdrijf. Mensen zijn bereid om mee te denken en informatie te delen. De politie bedankt iedereen hiervoor. Iedere tip kan van groot belang zijn voor het politieonderzoek", aldus de politie. Die doet hierbij een herhaalde oproep om camerabeelden met haar te blijven delen. 

Aanhouding vriendin Dave De Kock

Eerder vandaag raakte al bekend dat de vriendin van Dave De Kock een maand langer in de cel blijft in verband met de dood van kleuter Dean. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist. Haar advocaat had de vrijlating gevraagd omdat de vrouw haar onschuld staande houdt.

De vrouw werd begin deze week opgepakt en aangehouden op verdenking van ontvoering en moord. Eerder werd haar vriend Dave De Kock gearresteerd in Nederland, zijn overlevering naar ons land is gevraagd.

De aanhouding van de vrouw is nu dus met een maand verlengd. "We hadden principieel om haar invrijheidstelling verzocht want ze houdt tot op heden haar onschuld staande", verklaart de advocaat van de verdachte.

"Dat wil niet zeggen dat ze geen verpletterend besef heeft dat ze mogelijks de laatste (met uitzondering van De Kock, red.) was die Dean gezien heeft. Ze is geschokt door wat er gebeurd is. Ze gaat dat op een goede manier proberen uit te klaren. Ze gaat meewerken met het onderzoek."

In ons Journaal gaan we dieper in op deze zaak. Bekijk hieronder het verslag van justitiecollega's Caroline Van den Berghe en Fatma Taspinar, die met de moeder van hoofdverdachte Dave De Kock konden praten.

Videospeler inladen...

Meest gelezen