Foto Beweegpauze.be

Izegemnaar laat werknemers tijdens de pauze bewegen: "Door langdurig te zitten, gaat je lichaam in lockdown"

Een bedrijfsleider uit Izegem heeft goed gekeken naar het televisieprogramma Factcheckers op Eén. Daarin was te zien dat bewegen, tussen het zitten door, heel belangrijk is. "Stilzitten blokkeert je lichaam" zegt Kevin Vansteenkiste uit Izegem. Daarom biedt hij beweegtips voor tijdens de middagpauze aan.

Jan Van Looveren probeerde het voor het programma Factcheckers: een week lang elke dag 14 uur stilzitten, niet bewegen. Het resultaat was dat je in die ene week al zag dat zijn gezondheid fel achteruit ging. "Heel veel systemen gaan in een soort van lockdown als je langdurig zit. Verschillende zenuwsystemen, het spijsverteringsstelsel en spiersystemen komen in een modus waarin ze niet meer optimaal werken." zegt Kevin Vansteenkiste uit Izegem. Hij roept daarom de "Beweegpauze" in het leven. Bedrijven kunnen hun werknemers tijdens de middagpauze oefeningen laten volgen. 

Foto Beweegpauze.be

"Rustige beweegvormen zorgen ervoor dat de processen in je lichaam weer geactiveerd worden. Je wordt fitter en je kan je ook beter concentreren. Ik maak gebruik van de kantooromgeving. Een beweegpauze kan perfect op kantoor. We bewegen op 1 vierkante meter. We doen oefeningen met je bureaustoel of gewoon met je eigen lichaam: je rug bewegen, nek en schouders losmaken. Het is een eenvoudige manier om het zitgedrag te doorbreken", besluit Vansteenkiste. 

Meest gelezen