Foto: Unsplash.com

Feestzalen willen weer kleinere feesten organiseren: "Volgens dezelfde regels als de horeca"

Feestzaal De Casteleer in Kasterlee hoopt dat het Overlegcomité straks beslist dat ze vanaf 29 januari opnieuw volledig mogen opengaan. Ze willen naast trouwfeesten en rouwtafels ook kleinere feesten kunnen organiseren. Zaakvoerder Bruun Van Dyck hoopt dat de sector dezelfde regels zal mogen volgen als de horeca.

Vandaag beslist het Overlegcomité of de coronamaatregelen versoepeld worden of niet. Uitbaters van feestzalen hopen alvast dat ze weer feesten mogen organiseren, want momenteel worden ze daarin nog beperkt. "We worden al 2 jaar gedwongen om creatief om te gaan met de regels. Trouwfeesten en rouwtafels mogen nog wel doorgaan, maar daar maken we geen grote winst op. Niemand wil in deze omstandigheden trouwfeesten organiseren", zegt zaakvoerder Bruun Van Dyck van feestzaal De Casteleer in Kasterlee. 

We willen niet de grote feesten met veel toeters en bellen organiseren, maar wel kleine familiefeesten of meetings 

Bruun Van Dyck, zaakvoerder De Casteleer

De feestzaal wil volgens dezelfde regels als de horeca ook andere, kleinere feesten kunnen organiseren. "Wij beseffen goed dat we niet de grote feesten met toeters en bellen, grote danspartijen en 250 mensen moeten organiseren. Maar we hopen wel dat we kleine familiefeesten of meetings mogen doorgaan", gaat Van Dyck verder. "We hebben grote zalen en we kunnen perfect feesten organiseren met tafels per 6 personen."

Beluister hier het volledige gesprek met zaakvoerder Bruun Van Dyck:

Op het Overlegcomité zal straks ook de coronabarometer op tafel liggen. Daar is de feestzaal in Kasterlee alvast een grote voorstander van, omdat ze daarmee veel beter op voorhand kunnen plannen. "Als sector kunnen we de pauzeknop niet indrukken en plots morgen weer netjes opengaan. We hebben minstens 2 maanden tijd nodig om een feest te organiseren", aldus Van Dyck. 

Meest gelezen