KLM schrapt vluchten wegens hoog ziekteverzuim bij personeel

De Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM gaat "proactief" vluchten annuleren tussen 7 februari en 13 maart. Aanleiding is het hoge ziekteverzuim onder personeel door coronabesmettingen en quarantaineverplichtingen. Door minder vaak te vliegen hoopt de luchtvaartmaatschappij de druk te verlichten voor vliegend personeel dat wel aan het werk kan.

Een woordvoerster van KLM bevestigt het schrappen van de vluchten door de uitval van personeel na een bericht van de vakbond VNC voor cabinepersoneel. De vakbond spreekt in een bericht op zijn site van "ziekteverzuim op recordhoogte".

KLM kan nog niet zeggen hoeveel vluchten uiteindelijk niet zullen doorgaan. Het is ook nog niet bekend op welke bestemmingen de luchtvaartmaatschappij minder zal vliegen. Dat moet nog worden uitgewerkt.

Uitval van personeel door coronabesmettingen of quarantaine wordt een steeds groter probleem voor werkgevers. Supermarkten in Nederland waarschuwden deze week dat gaten in de roosters zo groot worden dat lege schappen dreigen.

Meest gelezen