De Nieuwe Lichting leverde door de jaren heen al heel wat nieuw talent op.

Nog 9 kandidaten in de running voor De Nieuwe Lichting van Studio Brussel

Op Studio Brussel zijn vanochtend de negen nieuwe namen bekendgemaakt voor De Nieuwe Lichting, een wedstrijd voor nieuw muziektalent. Het gaat om Alioth, Bluai, Bryn, Eno, Ila, Jokke, Jueles, Meltheads en Shaka Shams. De luisteraars van Studio Brussel hebben nu een week tijd om voor hun favorieten te stemmen. Op 31 januari weten we wie de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2022 zijn. 

Het is al de tiende keer dat Studio Brussel De Nieuwe Lichting organiseert. Eerder winnaars waren onder meer Brihang, Tamino, Portland, Equal Idiots, Sons, Sylvie Kreusch en Kids With Buns. 

Voor deze lichting kwamen 789 inzendingen binnen. De muziekredactie van Studio Brussel en een jury selecteerden 9 finalisten. Zij strijden nu een week om de stemmen van het publiek. Luisteraars kunnen op hun drie favorieten stemmen. De drie winnaars worden bekendgemaakt op 31 januari bij de start van de Week van de Belgische Muziek

De drie winnaars krijgen airplay op Studio Brussel, prijken op de cover van Knack Focus en krijgen professionele omkadering bij Wilde Westen en adviesbegeleiding door VI.BE. 

Alioth

JOKKO

Alioth heet in het echt Ali Bouazizi en komt uit Sint-Niklaas. "Hij heeft aan elke vinger een perfecte popsong hangen. "Talk about it" is er zo eentje waar we nog véél over zullen praten", aldus Studio Brussel.

BLUAI

JOKKO

BLUAI is een indieband uit het Waasland. Ze nemen deel met het nummer "Dime store". "Ga op je bed zitten en schenk een glas wijn uit, voor de rest zorgt BLUAI wel. De band laat je vanop hun rommelige studentenkamer van een mooiere wereld dromen", zegt Studio Brussel.

Bryn

JOKKO

Bryan Mungande vluchtte van Rwanda naar Brussel en timmert van daaruit aan zijn carrière. Hij stuurde het nummer "Other boys" in. "Zijn epische pop staat on repeat bij fans van Troye Sivan, Finneas en Stromae", vindt Studio Brussel.

Eno

JOKKO

Eno Meulenbergs nam muzikanten van Ramkot en Arsenal op in zijn nieuw samengestelde band. "Hun "Good together" móet in je zomerplaylist staan", aldus Studio Brussel.

Ila

JOKKO

Ilayda Cicek neemt deel met het nummer "Leave me dry". "Ze heeft een stem met een fijne korrel erop, een hart vol eerlijke liedjes en twee prima muzikanten om die met haar te spelen", zegt Studio Brussel.

Jokke

JOKKO

Jonas Van Langendonck komt uit het Leuvense. Hij wil scoren met een Nederlandstalig nummer, "Tegen beter weten in". "Na één keer luisteren kan je alleen maar denken: garçon, nóg eentje!", vindt Studio Brussel. 

Jueles

JOKKO

Jueles is 19 jaar en neemt deel met "Bedroom". "In haar muziek, die ze zelf ook mee producet, herken je haar idolen Prince, Destiny’s Child en Justin Timberlake. Verleidelijke R&B voor in de avonduren", aldus Studio Brussel.

Meltheads

JOKKO

Meltheads uit Antwerpen stellen "Sweet Monica" voor. "Negenennegentig seconden, oftewel dik anderhalve minuut. Meer hebben ze niet nodig om je te bekeren tot hun combinatie van garagerock en surfpunk", vindt Studio Brussel.

Shaka Shams

JOKKO

Ook Shaka Shams komt uit Antwerpen. Hij gooit het nummer "Black metal rebel" in de strijd. "Ergens tussen hiphop, foute eightiesrock en nog een genre of negen heeft hij een eilandje voor zichzelf geclaimd waar hij tegen de eenzaamheid vecht", zegt Studio Brussel.

Meest gelezen