Pexels

Gents S.M.A.K. museum vraagt publiek om gedichten te schrijven geïnspireerd  op de collectie

Het Gentse museum voor actuele kunst S.M.A.K. vraagt aan de bezoekers om mee gedichten te schrijven. Het S.M.A.K. wil op die manier de Poëzieweek die begint op 27 januari niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het museum plant een hele week poëzie van de bovenste plank.

“Ga eens grasduinen in onze collectie op onze website en laat je inspireren door onze werken”, zegt woordvoerder Eline Verbauwhede. “En misschien denk je dan: goh, daar zou ik nu toch wel een gedicht rond maken.” De gedichten kunnen ingestuurd worden via Messenger of Instagram van SMAKGent of via info@smak.be.

SMAK

“Tijdens de Poëzieweek gaan we dan die gedichten massaal delen via onze sociale media.” Of de gedichten ook afgedrukt in het museum terechtkomen of uitgedeeld worden aan de bezoekers, valt nog af te wachten. “Da’s een goed idee, moeten we eens bekijken!”

Inspiratie opdoen kan hier.

kasto80

Meest gelezen