Radio 2

Verschillende inbraken in horeca in Gistel en Oudenburg: "Voor duizenden euro's schade"

Er is de voorbije dagen ingebroken in verschillende horecazaken in Gistel en Oudenburg. Er is voor enkele duizenden euro’s buit gemaakt. De inbrekers gooiden een raam stuk met een parasolvoet en sleurden ook een kluis uit de muur. 

Vanmorgen probeerden dieven in te breken in een zaak op de markt in Oudenburg. Maar ze kregen de voordeur niet ingestampt, dus werd er uiteindelijk niets gestolen. In Moere bij Gistel was het afgelopen nacht wel prijs. "Op de camerabeelden zien  we hoe 2 inbrekers rond 1.45 uur 2 ramen ingooien met een parasolvoet. Het duo was een half uur lang binnen en nog een derde inbreker zat te wachten in de vluchtwagen", zegt Sam Debucquoy van grillrestaurant De Kallebasse verslagen. "Er zijn enkele kassa's gestolen en ze hebben ook sterke dranken mee. Er zal zeker duizenden euro's aan schade zijn!"

Meerdere inbraken

Mogelijk zit dezelfde dievenbende ook achter een inbraak in ‘t Steedje in de Weststraat in Oudenburg en een woninginbraak in de Rozenlaan in Oudenburg. Die feiten werden eerder op de avond gepleegd. De politie onderzoekt de zaak. 

Meest gelezen