Riwke Dupont

Wie heeft gans Charles gezien?

Buurtbewoners van een visvijver op de grens van Sint-Michiels Brugge en Oostkamp hebben een opvallend opsporingsbericht verspreid. Ze zijn op zoek naar de tamme gans Charles, die hen al 25 jaar gezelschap houdt. Het dier is al 4 weken vermist. 

Riwke Dupont woont in de buurt van de visvijver en plaatste het opsporingsbericht via sociale media. Dat gans Charles zich al enkele weken niet liet zien, vond ze in het begin niet verontrustend. Tot ze iemand van de vissersclub sprak. "De vissersclub neemt Charles normaal elke winter binnen. Ook omwille van de vogelgriep. Maar die man zei dat ze Charles al een tijdje niet hadden gezien."

In de zomer komt hij op de schoot van de vissers zitten, het is een lief beestje

Riwke Dupont, buurtbewoonster

Hij kan niet weggevlogen zijn, want de vissersclub kortwiekt hem altijd. "Hij is heel tam. Je kan hem zomaar opnemen. In de zomer komt hij op de schoot van de vissers zitten. Het is een lief beestje. Behalve als hij honger heeft, dan kan hij opdringerig zijn."

Het vermoeden bestaat dat iemand gans Charles heeft meegenomen. Er is al een tip binnengekomen dat hij mogelijk gezien is in Jabbeke. In ieder geval willen ze hem terug. "Mijn zoon van 6 jaar heeft autisme en heeft de hele avond zitten wenen toen hij het nieuws hoorde. We missen hem echt."

Riwke Dupont

Meest gelezen