Videospeler inladen...

Zeldzame zwarthalskraanvogels gestrand door bar winterweer in China

In de zuidelijke Chinese provincie Yunnan is een groep zeldzame kraanvogels vast komen te zitten door het barre winterweer. 

Een groep van naar schatting 1.200 zwarthalskraanvogels, een bedreigde diersoort, werd verrast door het barre winterweer. De dieren bevonden zich in een waterrijk natuurgebied, maar door plotse hevige sneeuwval en kou kunnen ze zich nog moeilijk verplaatsen. 

"Er hangt ijs aan hun poten en op hun vleugels, waardoor ze niet meer kunnen vliegen", vertelt Dong Yinglan, een bewoonster uit een naburig dorp. Zij komt de dieren nu extra granen voederen zodat ze kunnen overleven.  Zwarthalskraanvogels staan bovenaan de lijst van bedreigde diersoorten in China. De dieren komen elk jaar overwinteren in natuurreservaten in Yunnan. 

Bekijk hier beelden van de zwarthalskraanvogels:

Videospeler inladen...

Meest gelezen