Heilig Hartinstituut Heverlee schakelt over naar afstandsonderwijs

De omikronvariant verspreidt zich enorm snel binnen de schoolpoorten van het Heilig Hartinstituut in Heverlee. Reeds 20 klassen werden afgelopen week in afstandonderwijs geplaatst en ruim 20 leerkrachten zijn vanwege een positieve test in isolatie. Daarom werd beslist om voor heel de school volgende week over te schakelen naar afstandsonderwijs.

De jongste besmettingsgolf treft meer leerlingen en personeelsleden van het Heilig Hartinstituut dan in de voorbije crisisperiodes. Zo'n 20 klassen en evenveel personeelsleden zitten reeds thuis in noodgedwongen quarantaine. Om de best beoogde kwaliteit van het onderwijs te garanderen besliste de school om volgende week (van maandag 24/1 tot vrijdag 28/1) over te schakelen op afstandsonderwijs.   

Zo vermijden we hopelijk een volledige sluiting van onze school

Directeur Walter D'Hoore

De school hoopt op 31 januari opnieuw in een gezonde en veilige schoolomgeving van start te kunnen gaan. Tot die tijd worden de contactmomenten op beide campussen, in Heverlee en Kessel-Lo, opgeschort voor zowel de eerste, tweede als derde graad. "Alle leerlingen in de eerste graad beschikken over een laptop. Dat heeft ons gesterkt in de beslissing", vertelt de directeur. Alleen de okan-klassen ontsnappen aan het afstandsonderwijs: “Omdat die leerlingen heel wat moeilijkheden hebben met taal en afstandsonderwijs een te grote uitdaging is voor hen. Bovendien zien we voorlopig geen besmettingen in die groep.” 

Meest gelezen