Vlaams Belang-raadslid onthoudt zich bij stemming over regenboogzebrapad in Liedekerke: "Omdat ik normaal ben"

Bij een stemming in de gemeenteraad van Liedekerke over de aanleg van een regenboogzebrapad heeft Ben Bessemans (Vlaams Belang) zich onthouden. "Iedereen mag doen naar welk gat het ook wil, maar ik ben nog altijd normaal", gaf hij mee als motivatie. Volgens Vlaams Belang stroken zijn uitspraken niet met de waarden van de partij.

Het Agentschap Wegen & Verkeer heeft alle gemeenten en steden de mogelijkheid voorgeschoteld een regenboogzebrapad aan te leggen op een gewestweg in de stad of gemeente. Dit om te tonen dat de stad of gemeente openstaat voor personen met eender welke geaardheid. “Eigenlijk iets dat niet nodig zou moeten zijn, maar ik sta er wel achter", vertelt burgemeester van Liedekerke Steven Van Linthout (CD&V). Als locatie voor het zebrapad werd de oversteekplaats aan het Go! Atheneum op de N207 gekozen. 

Scholen vragende partij

CD&V, Open VLD en Vooruit, de meerderheidspartijen in Liedekerke, waren fan van het idee en keurden het goed. Ook de oppositiepartij N-VA stemde voor. Al lanceerde de N-VA het voorstel om het zebrapad aan het station aan te leggen. “Dé toegangspoort van Liedekerke”, klonk het. Uiteindelijk werd het dus de oversteekplaats aan de scholen op de N207. Dit omdat het om een gewestweg gaat én omdat de scholen vragende partij waren. 

Homofobe uitspraak

Alleen de tachtigjarige Ben Bessemans, het enige oppositieraadslid van Vlaams Belang, onthield zich. “Iedereen mag doen naar welk gat het ook wil, maar ik ben nog altijd normaal”, klonk het.  De uitspraak werd door de meerderheidspartijen veroordeeld op sociale media. Of er werd door hen een statement pro de holebigemeenschap gemaakt.  

Ondertussen heeft Vlaams Belang gereageerd op het voorval. Het partijbestuur laat weten zich te buigen over de uitspraken van Bessemans. Volgens Vlaams Belang gaan de uitspraken volledig in tegen de waarden die de partij wil uitdragen. 

Meest gelezen