archieffoto
Copyright 2013, Gza Blint Ujvrosi, licensed via EyeEm Mobile GmbH

Fietser sterft in ongeval met vluchtmisdrijf in Hamont-Achel

Bij een aanrijding met vluchtmisdrijf vanavond in Hamont-Achel (in Limburg) is een fietser om het leven gekomen. De 44-jarige man uit Sierra Leone werd aangetroffen in een gracht langs de rijbaan. Uit de eerste vaststellingen bleek dat hij was aangereden en dat de bestuurder van de wagen was doorgereden. 

Er werden wel brokstukken van de wagen aangetroffen. De verdachte van het vluchtmisdrijf met dodelijke afloop is intussen gevat. Het parket van Limburg stuurde een verkeersdeskundige naar Hamont-Achel om de omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken. De lokale politiezone HANO (Hamont-Achel-Neerpelt-Overpelt) deed de nodige vaststellingen.

"De aangetroffen brokstukken bleken van een personenwagen van het merk Audi afkomstig te zijn. De bestuurder van het voertuig is aangetroffen en gearresteerd. Het gaat om een 32-jarige man. Het rijbewijs van de man is onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. De man had positief geblazen. De verdachte is opgesloten en zal maandag verhoord worden", aldus persmagistraat Pieter Strauven van het parket van Limburg.

Meest gelezen