Grote Markt in Tienen kleurt rood voor Valentijn

De kerstbomen en bijhorende verlichting zijn nog maar net weggehaald en het is al opnieuw gezellig op de Tiense Grote Markt. Het hart van de stad werd namelijk helemaal ingekleed in het thema van Valentijn. "We gaan vanaf nu voor elk seizoen aangepaste decoratie voorzien", klinkt het bij de stad. 

Zowel het stadhuis als de verlichtingspalen worden opgefleurd door rode hartjes, maar de heuse aandachtstrekker is het grote rode hart in het midden van het plein. Door de versiering wordt de warme kerstsfeer nog een beetje verlengd. Bovendien is het de bedoeling om de stad ieder seizoen te versieren met gepaste decoratie. 

Ik krijg het er heel warm van

Paula, inwoner van Tienen

De voorbijgangers waren alvast aangenaam verrast: "Ze zijn er vroeg bij, maar het geeft wel een romantisch gevoel", klinkt het. Ook Paula krijgt het er warm van: "Ik vind het prachtig, echt waar. Ik hoop dat er zo meteen iemand een foto wil maken van ons, onder het hart". 

Fotowedstrijd

En met die foto valt er iets te winnen.  De stad Tienen heeft namelijk een wedstrijd verbonden aan de versiering. Wanneer je een foto maakt onder het hart in het gezelschap van je 'valentijntje' met de hashtag #thuisintienen maak je kans op een etentje ter waarde van 75 euro. Dit bij een van de deelnemende restaurants in Tienen om zo ook de lokale horeca een hart onder de riem te steken. 

Meest gelezen