foto: Radio 2

Motorrijders brengen in Sint-Niklaas hulde aan kleuter Dean: "Nooit verwacht dat we met 2.500 zouden zijn"

Op de Grote Markt in Sint-Niklaas zijn honderden motorrijders samengekomen om de kleuter Dean Verberckmoes te herdenken. Die werd vorige week dood teruggevonden in Zeeland, nadat een familievriend hem mee had genomen. Er zijn ook politieagenten op hun motor bij de hulde. Volgens de organisator waren ze met 2.500 motards.

De jongen van 4 was vorige week meegenomen door een familievriend, tevens babysitter en werd maandag dood teruggevonden in Zeeland, in Nederland. Heel wat motorrijders kwamen bijeen op de Grote Markt van Sint-Niklaas om hun motoren te laten brullen als eerbetoon aan de jongen. Onder hen ook een grote delegatie motards van de politiekorpsen Antwerpen, Zwijndrecht en Sint-Niklaas. Het initiatief van de wake voor Dean ging uit van ‘Crusaders for Justice’, een motorclub die zich inzet voor het beschermen, helpen en ondersteunen van kinderen. Volgens de organisator waren ze met zo'n 2.500. 

De motorrijders willen met deze actie vooral ook hun steun betuigen aan zijn familie. "We willen de mama zo een hart onder riem steken, we willen graag onze steun betuigen", zegt een deelneemster. "Dit is ongezien, ik heb onderweg traantjes gelaten en ik heb nog heel wat mensen langs de baan zien wenen. We hebben ons statement duidelijk laten horen. Ik hoop dat Dean ons tot in de hemel heeft kunnen horen."

Wij willen dit doen voor Dean en laten zien dat dit zich niet mag herhalen

De deelnemers komen uit verschillende streken, sommigen komen uit Lier, Roeselare, Nederland en er is ook een motorclub uit Limburg bij. Johan hoort bijvoorbeeld bij een motorclub uit Tessenderlo: "Wij willen dit doen voor Dean en laten zien dat dit zich niet mag herhalen."

Marc komt uit Zelzate, hij hoort bij de motorclub De Terrasrijders, en wilde er ook graag bij zijn. "Wij willen de familie steunen maar ook een signaal geven naar onze regering. Wij zijn niet akkoord met de gang van zaken en hoe de regering dit aangepakt heeft. Dat kan beter in de toekomst", besluit hij. 

foto: Radio 2
kasto80

Meest gelezen