Fiets- en voetgangersbrug over Brusselse Ring geplaatst: binnenkort veilig fietsen tussen Zaventem en Machelen

Impressionante werken ter hoogte van de Brusselse Ring want daar werd zaterdag het sluitstuk van de fiets- en voetgangersbrug geplaatst. Die brug zal lopen langs het traject van de hogesnelheidstrein tussen Zaventem en Machelen-Diegem. De plaatsing van de 168 meter lange brug over de Woluwelaan en de Ring zal drie weekends in beslag nemen.

Fietsen of wandelen tussen Zaventem en Machelen was de afgelopen jaren geen evidentie. Maar daar komt dus verandering in door de fiets- en voetgangersbrug langs de hogesnelheidsspoorlijn. Het nieuwe traject zal 4 km korter zijn dan de oversteek via de brug aan de Henneaulaan. Aan comfort en veiligheid werd uiteraard ook gedacht: de fiets- en voetpaden zijn 5 meter breed en de brugwand zorgt voor afscherming van de treinen. 

Drie weekends hinder verwacht

De plaatsing van de brug is een delicaat werk. Om verkeershinder zoveel mogelijk te vermijden, zal de aannemer de brug in drie fasen plaatsen, verspreid over drie weekends. Brugdelen 1 en 2 werden dit weekend reeds geplaatst, maar voor volgend weekend en het weekend erop wordt nog wat verkeershinder verwacht. 

Zo zal in de nacht van zaterdag 5 februari op zondag 6 februari (22u-8u) de R0 binnen- en buitenring ter hoogte van Zaventem sluiten voor de plaatsing van brugdelen 3 en 4.  In de nacht van zaterdag 12 op zondag 13 februari (21u-7u) sluit de R22 buitenring ter hoogte van Zaventem voor de plaatsing van brugdelen 5 en 6. De oprit aan de Henneaulaan richting R0 (E40 Gent-E19 Antwerpen) sluit die nacht ook voor het verkeer.

Vanaf half maart zal de fiets- en voetgangersbrug gebruiksklaar zijn. 

Meest gelezen