Radio 2

Chocolatier Oliver uit Knokke-Heist maakt koninklijk jacht van Leopold II na in chocolade

De jonge topchocolatier Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist werd benaderd door de haven van Zeebrugge met een origineel verzoek. Ze wilden prinses Astrid, die voor een economische missie op bezoek kwam in de haven, een origineel cadeau geven. Het werd een chocolade schaalmodel van de Alberta, het koninklijk jacht van Koning Leopold II. 

Het chocolade miniatuurschip werd een halve meter lang en erg gedetailleerd. Van Nueten was niet aan zijn proefstuk toe. Eerder maakte hij voor de haven al een replica van een cruiseschip, voor de Zweedse koning Carl Gustaf maakte hij een chocolade kroon en voor het stadsbestuur van Knokke-Heist een exacte kopie van het stadhuis. 

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen