OGL Londerzeel

Ondernemers boos op gemeente Londerzeel: "Industriepark wordt compleet verwaarloosd"

Verschillende ondernemers uit Londerzeel vinden dat het gemeentebestuur het industriepark verwaarloost. “Het wordt slecht onderhouden: straten zakken weg, het is onveilig en iedereen parkeert waar hij maar wilt,” zegt Ondernemers Groep Londerzeel (OGL)

OGL zegt dat ze recent het initiatief nam om het bedrijventerrein te verfraaien met signalisatieborden. “Elk bedrijf heeft een financiële inspanning geleverd voor een gezamenlijke identificatie. En dan moeten we vaststellen hoe het wegdek in de Weversstraat blijft wegzakken. De klinkers van de verharde parkeerstrook in de Weversstraat werden verwijderd en hebben plaatsgemaakt voor een modderpoel”, vertelt OGL-voorzitter Kris Thys.

Onderhoud en parkeerbeleid

Ook het parkeerbeleid vinden de ondernemers maar niks. “Voertuigen parkeren zowel links als rechts van de straat. Het vrachtvervoer staat geparkeerd tot op de hoek van de zijstraten, met levensgevaarlijke situaties tot gevolg. Verder dan eens een parkeerboete uitschrijven is men nog niet gekomen.”

OGL vraagt nu actie aan het gemeentebestuur. “We willen dat de straten en uitwijkstroken hersteld worden en dat het terrein het algemeen beter onderhouden wordt. Er zou ook een parkeerverbod moeten komen op bepaalde plekken", vindt Thys.

(Lees verder onder foto)

OGL Londerzeel

Het gemeentebestuur van Londerzeel wenst voorlopig niet te reageren op de aantijgingen. De zaak wordt dinsdagavond besproken op de gemeenteraad. Pas daarna komt er een officieel antwoord. 

Meest gelezen