Medialife

Maasmechelen geeft de bomen in Eisden-Tuinwijk een paspoort

De gemeente Maasmechelen laat van alle bomen in Eisden-Tuinwijk een boompaspoort maken. Een auto met een camera zal beelden maken van de bomen. Een expert zal ook nagaan of er bomen aangetast zijn door ziektes.

De gemeente Maasmechelen wil een beleidsplan rond de laanbomen in Eisden-Tuinwijk opmaken. Daarom wordt de toestand van die bomen in kaart gebracht, onder meer met videobeelden. Een expert moet ook nagaan of er bomen ziek zijn en hoe die verzorgd moeten worden.  "Op basis van deze informatie wordt het beheer van de laanbomen bepaald: welke bomen dienen geveld te worden en moeten worden vervangen, welk onderhoud is nodig, welke bomen kunnen blijven staan?"

Gaten

De laanbomen zijn erg bepalend voor het uitzicht van de tuinwijk. Enkel de echt zieke bomen worden gekapt én vervangen, belooft de gemeente. "Maar ook de historische ‘gaten’ in de bestaande laandreven worden stelselmatig terug van bomen voorzien", klinkt het. 

Meest gelezen