Meer dan 165.000 bezoekers voor tentoonstelling van David Hockney in Bozar

De expo met het werk van David Hockney in Brussel heeft meer dan 165.000 bezoekers over de vloer gekregen. Dat laat organisator Bozar weten. Dat is uitzonderlijk veel, omdat door de pandemie maar een beperkt aantal mensen tegelijk werd toegelaten. Zeker tijdens de weekends was de expo regelmatig uitverkocht. De laatste dagen bleef Bozar open tot middernacht. De 84-jarige Britse kunstenaar is een van de duurste nog levende kunstenaars.

In Bozar konden bezoekers 15 weken lang gaan kijken naar twee expo's met werk van David Hockney. "David Hockney: werken uit de Tate collectie" toonde werk van het begin van zijn carrière in 1954 tot 2017. De andere expo "David Hockney: de komst van de lente, Normandië" focuste op recent werk uit 2020. Hockney, ondertussen 84 jaar, maakt nu vooral schilderijen via zijn iPad. 

Dat de expo veel volk zou lokken, bleek al begin oktober. Bij de opening waren nog nooit zoveel tickets op voorhand verkocht. Daarna waren bijna alle slots tijdens de weekends en vakantiedagen uitverkocht en ook de tickets voor de twee nocturnes tot middernacht op 21 en 22 januari vlogen de deur uit. Bozar organiseerde ook een recordaantal rondleidingen, meer dan 1.500 in totaal. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling had VRT NWS een interview met de kunstenaar. Bekijk het hier:

Videospeler inladen...

Meest gelezen