In het Abtspark in Oudenburg zal de markt gehouden worden
Stad Oudenburg

Nieuwe streekmarkt met 100 procent West-Vlaamse producten in Oudenburg

Op paasmaandag zal je dit jaar in Oudenburg voor de allereerste keer terecht kunnen voor een nieuwe en 100 procent West-Vlaamse markt. "Een nieuwe streekmarkt, alles wat je er zal kunnen proeven en beleven zal op en top West-Vlaams zijn", zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). 

De nieuwe West-Vlaamse streekmarkt van Oudenburg zal op paasmaandag 18 april doorgaan op het binnenplein en de tuin van de Abdijhoeve en in het centrum van Oudenburg. "We willen een markt organiseren, waar de West-Vlamingen hun eigen producten kunnen aanbieden en in de kijker zetten. Zowel de handelaars als landbouwers van korte ketens kunnen bij ons terecht", zegt burgemeester Anthony Dumarey (Open VLD). 

"Dat kan gaan van bijvoorbeeld mensen, die al jarenlang zelf advocaat maken tot pas gestarte ondernemers met hun lokale producten. Maar we willen het vooral op en top West-Vlaams houden. Het wordt een groot evenement en er zal ook heel wat rand- en kinderanimatie voorzien zijn op de streekmarkt."

West-Vlaams label

Ongeveer 400 West-Vlaamse producenten zijn voor 't eerst uitgenodigd om daar hun ambacht of lekkernij te komen voorstellen aan het grote publiek. "De provincie West-Vlaanderen steunt heel wat ondernemers, ambachtslui en landbouwers door hen het label "100% West-Vlaams" toe te kennen. We hebben die producenten allemaal uitgenodigd", gaat Dumarey verder. 

Zo'n 50 West-Vlaamse lokale handelaren hebben reeds toegezegd. "Maar we zien het nog grootser, dus daarom doen we nu deze oproep. Iedere West-Vlaamse producent kan contact opnemen met onze dienst Lokale Economie. We hebben voldoende ruimte voor een grote streekmarkt en we kunnen het, afhankelijk van de inschrijvingen, nog zeker gaan uitbreiden", besluit de burgemeester. 

Meest gelezen