Colruyt Group

Nieuwpoort start procedure in kortgeding tegen zeeboerderij van Colruyt Group

De stad Nieuwpoort spant een kortgedingprocedure aan bij een burgerlijke rechtbank tegen de Colruyt Group die een zeeboerderij voor de kust van de gemeente bouwt om mosselen, oesters en zeealgen te kweken. De vergunning is in 2020 goedgekeurd door toenmalig minister voor de Noordzee Philippe De Backer (Open VLD), maar daar is Nieuwpoort allesbehalve blij mee.

De stad Nieuwpoort is tegen de aanleg van de zeeboerderij van Colruyt Group, omdat die een hindernis zal vormen voor de vissers en de jachtclubs en bovendien een negatieve impact zou hebben op het milieu. 

De badstad stapte daarmee eerder al naar de Raad van State en heeft nu een kortgeding aangespannen tegen de plannen. 

“Wij hebben vandaag een kortgeding ingespannen tegen de Colruyt Group”, bevestigt burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V). “Colruyt Group trekt zich daar blijkbaar niets van aan en gaat maar door. We gaan ons blijven verzetten met hand en tand tegen die zeeboerderij." 

De uitspraak van de Raad van State zal wellicht nog enige tijd op zich laten wachten, daarom heeft de stad nu deze procedure aangespannen.

Jeroen Theys (zeeboerderij Westdiep): “We hebben de vergunningen op zak, we werken door”

Videospeler inladen...