Radio 2

Opvallend veel zeehondenpups op onze stranden (maar blijf vooral uit hun buurt)

Er liggen de jongste weken opvallend veel zeehondenpups aan de Belgische Oostkust. Dit weekend kwamen er nog 10 jonge zeehonden uitrusten op onze stranden. Dat is opvallend veel, maar het is niet raar dat ze nu zo massaal aan land komen om uit te rusten. De jonge dieren zijn immers nog niet zo lang geleden geboren en ze kunnen nog niet zo lang zwemmen. 

"Hoe lief ze er ook uitzien, het is wel belangrijk om ze met rust te laten", zegt Jonathan Meul, dierenverzorger in Sea Life Blankenberge. “Als ze geen uitwendige verwondingen hebben of als ze op hun zijkant liggen met hun staart en hoofdje in de lucht wil dat zeggen dat ze in gezonde conditie verkeren en er liggen om uit te rusten. Het zijn heel gevaarlijke beestjes die ferm kunnen bijten en krabben. Ze kunnen ook ziektes overbrengen op de mens. Dus één tip: hou zeker en vast voldoende afstand”, waarschuwt de dierenverzorger. 

Radio 2

Meest gelezen