Politie Antwerpen brengt 270 vuurwerkovertreders thuis een bezoekje

De lokale politie in Antwerpen en de stedelijke jeugdinterventie hebben de afgelopen eindejaarsperiode 270 vuurwerkovertreders thuis bezocht. Het gaat om personen die vuurwerk aangestoken hebben of vuurwerk op zak hadden, wat verboden is.

Ondanks een verbod, wordt er de laatste jaren in Antwerpen vaker op straat vuurwerk afgestoken. Tijdens de eindejaarsperiode, die loopt van 1 oktober tot 31 januari, is het bovendien verboden in Antwerpen om vuurwerk op zak te hebben. Om deze boodschap kracht bij te zetten, werd besloten om extra maatregelen te nemen tegen vuurwerkovertreders. 

Door overtreders thuis op te zoeken, willen we onze boodschap goed duidelijk maken. Vuurwerk afsteken op straat zorgt niet alleen voor overlast bij de buurtbewoners, maar het is ook gevaarlijk

Willem Migom, lokale politie Antwerpen

270 van hen kregen thuis bezoek van de lokale politie van Antwerpen en de jeugdinterventie van de stad. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. “Vaak gaat het dan om jonge mensen van zo’n 14 à 15 jaar die op heterdaad betrapt zijn op het bezit of afsteken van vuurwerk”, zegt Willem Migom van de lokale politie Antwerpen bij Radio 2 Antwerpen. 

“Door hen thuis op te zoeken, willen we onze boodschap goed duidelijk maken. Vuurwerk afsteken op straat zorgt niet alleen voor overlast bij de buurtbewoners, maar het is ook gevaarlijk. De overtreders beseffen vaak niet wat voor krachtig materiaal ze in hun handen hebben en hoe schadelijk het kan zijn voor zichzelf, maar ook voor toevallige passanten.”

Volgens Migom werpt het thuisbezoek positieve vruchten af. “De boodschap komt goed binnen, zeker wanneer jongeren in het bijzijn van hun ouders geconfronteerd worden met hun daden. Vaak zijn die laatste daar niet altijd van op de hoogte.” 

Daarnaast krijgen de vuurwerkovertreders ook nog een GAS-boete. Ze worden ook naar de brandweer gestuurd, waar ze les krijgen over de risico’s van het afsteken van vuurwerk. 

Meest gelezen