© Radio 2

Prinsbeemden in Kuringen krijgt uitkijktorens en vlonderpad

In het park Prinsbeemden in Kuringen heeft de stad Hasselt plannen om uitkijktorens en een vlonderpad aan te leggen. Dat pad is nodig omdat delen van het park erg nat zijn en de paden bij momenten niet meer toegankelijk zijn door de modder. 

Sinds vorig jaar is een nieuwe wandeling in het park aangelegd, maar bij de minste regenval kan je er niet meer door zonder waterdichte schoenen. “Ik heb dat stuk al eens gedeeltelijk afgewandeld, maar ik ben moeten terugkomen omdat er te veel water stond en er veel modder was. Daar heb je laarzen voor nodig”, vertelt Jacques Basteyns uit Kuringen. Een andere wandelaar vindt die modder niet zo’n probleem. “In de natuur heb je modder en als je erop gekleed bent, is dat niet zo erg”, lacht Michel Neesen. “De stad weet dat ze dat moeten aanpassen en dat zal ook wel gebeuren, denk ik.”

Op sommige plaatsen heb je stevige laarzen nodig op dit moment
© Radio 2

Op dit moment overlegt de stad Hasselt met met de Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Natuur en Bos over de werken in het park. Schepen voor Parken en Groen Derya Erdogan (Groen): “Naast een vlonderpad in de natste stukken, zal er ook een vistrap komen en twee uitkijkpunten. Wij hebben in maart vorig jaar een nieuwe lus aangelegd in het park en die is al toegankelijk. Het is de bedoeling dat er nog extra lussen komen.”

Prinsbeemden is een erg nat gebied
© Radio 2

Meest gelezen