Tom Dice is artistiek ambassadeur van Eeklo

Zanger Tom Dice is uitgeroepen tot Artistiek Ambassadeur van zijn thuisstad Eeklo. De stad bekroont daarmee een artistieke inwoner die haar op de kaart zet. Tom Dice haalde het in de verkiezing van  dirigent David De Geest en illustrator Lukas Verstraete. De artistiek ambassadeur van Eeklo werd voor de derde keer verkozen. 

Tom Dice is al de weg op als Radio 2 Oost-Vlaanderen hem 's morgens vroeg belt om hem te feliciteren met zijn ambassadeurschap. De zanger is verrast en blij tegelijk dat zijn stad hem als artistiek ambassadeur heeft gekozen. "De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik het niet had verwacht, want ik had maar weinig reclame kunnen maken omdat het op dat moment erg druk was. Maar het is een eer dat Eeklo trots is op het parcours dat ik afleg."

Tom Dice is bekend van zijn deelname aan het Eurovisiesongfestival in 2010 met het liedje 'Me and my guitar'. Nu vormt hij met zijn vrouw Kato Callebaut het duo The Starlings. Hij kwam in 2018 op voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van Groen. 

Ambassadeur

"Het doet deugd," reageert hij, "wij (hij en Kato) zijn even trots op Eeklo als Eeklo op mij." Wat er nu van hem als ambassadeur verwacht wordt, is hem niet helemaal duidelijk. "Ik heb geen idee," lacht hij, "maar ik ga doen wat ik altijd doe. Als Eeklo ergens ter sprake komt, of ik kan iets linken aan Eeklo, dan doe ik dat wel. En binnenkort spelen we ook in Eeklo, de band wordt er alleen maar sterker op." 

Wij zijn even trots op Eeklo, als Eeklo op mij
Tom Dice en Kato Callebaut

Betrokken bij de stad

Dat Dice betrokken is bij wat in de stad gebeurt blijkt uit zijn engagement om in de gemeentepolitiek te stappen. In 2018 kwam hij op voor de partij Groen. Hij zit niet in de gemeenteraad, maar is nog wel begaan met wat er gebeurt. De werken aan de N9 bijvoorbeeld, die vandaag zijn gestart, juicht hij toe. De Leopoldlaan is nu eenrichtingsverkeer. Dat is nodig om dat stukje N9 te kunnen heraanleggen. Alleen het verkeer richting Maldegem kan nog door. De werken zullen anderhalf jaar duren. "Het is heel belangrijk dat de ring rond Eeklo er komt", zegt Dice, "en dat de vrachtwagens niet meer door het centrum moeten en geen auto's meer langs de markt. Dn wordt het nog 20 keer gezelliger dan het al is."

Tom Dice over zijn artistiek ambassadeurschap op Radio 2

Meest gelezen