Verschillende gewonden en een dode bij schietpartij op universiteitscampus van Heidelberg in Duitsland

In Heidelberg in het zuidwesten van Duitsland zijn een aantal mensen gewond geraakt toen een man het vuur opende. De dader ging op de vlucht, maar zou zichzelf daarna hebben neergeschoten. Een van de gewonden, een jonge vrouw, is in de loop van de namiddag overleden. De schutter was een 18-jarige student Biologie van de universiteit.

Vanmiddag stapte een man met twee geweren een aula in de faculteit Geneeskunde van de universiteit van Heidelberg binnen. Hij opende het vuur en verwondde vier mensen. De man sloeg daarna op de vlucht en werd korte tijd nadien dood aangetroffen.

Bij de schietpartij zijn vier studenten gewond geraakt. Een van hen, een jonge vrouw, is vanavond overleden aan haar verwondingen. De campus werd volledig afgezet door de politie, maar die lockdown werd opgeheven omdat de dader vrijwel zeker alleen heeft gehandeld.

Dader is bekend, motieven nog niet

De dader is intussen geïdentificeerd, zo bleek vanavond tijdens een persconferentie van de regering van de deelstaat Baden-Württemberg. Het zou gaan om een 18-jarige student uit de naburige stad Mannheim. De woning van de student daar is inmiddels doorzocht door de politie.

Over de motieven van de aanslag is nog niet veel bekend. Op de WhatsApp-site van de schutter staan er berichten als "die mensen moeten gestraft worden", maar meer informatie is niet vrijgegeven. Wel zou de man geen wapenvergunning hebben gehad en zou hij de wapens in het buitenland gekocht hebben. 

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz heeft zijn verontwaardiging over de schietpartij uitgesproken.

Videospeler inladen...

Heidelberg telt 160.000 inwoners en ligt in het zuidwesten van Duitsland, niet ver van Mannheim in de deelstaat Baden-Württemberg. De universiteit werd in 1386 opgericht en is de oudste in Duitsland.

Meest gelezen