KAA Gent

Voetbalclub KAA Gent zoekt gastgezinnen voor haar jeugdspelers

KAA Gent trekt jonge spelers aan van over het hele land, maar ook uit het buitenland. Velen logeren op internaat, maar soms is een leuk gastgezin een betere optie. Aurelie De Beul is opnieuw kandidaat: “ik kan het zeker aanraden!”

(Inter)nationale jeugdspelers moeten hun voetbalopleiding in een stabiele omgeving kunnen volbrengen, vinden ze bij voetbalclub KAA Gent. Daarom zoeken ze voor volgend seizoen een aantal leuke gastgezinnen die een jeugdspeler uit binnen- of buitenland willen opvangen. Een voorwaarde is dat die dichtbij het stadion en/of het oefencomplex wonen, zodat vervoer makkelijk te organiseren is.

KAA Gent

Aurelie De Beul heeft vijf jaar geleden al eens een jeugdspeler onderdak gegeven. “Ik had die oproep toen zien passeren op sociale media. Ik ben zelf supporter van de Buffalo’s, heb de ruimte en vond het leuk om dat te doen.” De jeugdspeler die Aurelie opving, kwam alleen in het weekend. In de week zat hij op internaat. De voetbalclub vraagt om de jeugdspeler zoveel mogelijk te laten deelnemen aan het gezinsleven en dat was bij Aurelie ook zo. “De afwas moest hij niet doen”, zegt ze, “laat een kind een kind zijn, hé!”

Gezonde en evenwichtige maaltijden

Een andere belangrijke voorwaarde is dat er gezonde en evenwichtige maaltijden geserveerd worden. Voor aspirerende profvoetballers is een goede en gezonde voeding van het grootste belang. “Gezond en evenwichtig koken doe ik al mijn hele leven”, meent Aurelie, “ik heb dat van thuis meegekregen”.

Zo'n jeugdspeler opvangen, ik vond dat verrijkend voor mijn leven
Aurelie De Beul

Aurelie is opnieuw kandidaat om een jeugdspeler op te vangen. “Ik heb daar een supergoeie ervaring mee.  Ook al is het een tijdje geleden, ik heb nog af en toe contact met hem. Als je een beetje interesse hebt in voetbal, kan ik dat zeker aanraden.  Het is ook geen extra last of zo.”

Wie aan de voorwaarden voldoet en interesse heeft om een jeugdspeler een slaap- en studieplek te geven, kan zich hier kandidaat stellen.

kasto80

Meest gelezen